3.10.20

Uusi laulu 10 vuotta 3.10.2020

Päivälleen 10 vuotta sitten, 3.10.2010 alkoi Uuden laulun tarina. Olimme tuolloin innoissamme ja ilmeistä päätellen hieman jännittyneinäkin ensimmäisestä keikastamme, joka oli Joulun lapsi -kampanjan avajaistilaisuudessa Valkoisessa salissa Helsingissä. Tulloin mukana oli vielä Tammihovin Tiina, joka irtautui ryhmästämme v. 2013. 

Kuluneen 10 vuoden aikana olemme laulaneet hieman yli 300 tilaisuudessa, joista n. puolet omassa kotiseurakunnassamme Espoon helluntaiseurakunnassa. Kotimaan lisäksi olemme esiintyneet Virossa, Ruotsissa, Itävallassa, Unkarissa, Espanjassa ja Israelissa. 

Henkilökohtaisesti Uusi laulu on ollut minulle ihme. Kun Taivaallinen isämme teki melko suoraviivaisen intervention omaan elämääni isäinpäivänä 2005, sain sen prosessin seurauksena kaksi yllättävää lahjaa; rakkauden Israeliin ja edelleen jatkuvan kyvyn kirjoittaa uusia lauluja, joita on näiden vuosien aikana syntynyt n. 150. Niistä 11 päätyi toistaiseksi ainoalle äänitteellemme Laulakaa uusi laulu v. 2015. 

Haluan kiittää näistä vuosista paitsi Jumalaa, myös elämäni tärkeintä ihmistä Jaanaa, jonka kanssa olemme saaneet palvella yhdessä. Samoin kiitokseni kohteena ovat uskolliset työ- ja taistelutoverit Kristina ja Tarja, joiden kanssa olemme yhdessä saaneet kokea monenlaisia hengelliseen palvelutyöhön ja ystävyyteen liittyviä ulottuvuuksia. Kiitokset myös alusta asti taustajoukoissamme olleille Martille ja Arille, joista jälkimmäisestä tuli yllättäen Uuden laulun luottomiksaaja vuonna 2016. Kolmena pariskuntana olemme tehneet useita virkistysmatkoja niin kotimaassa kuin ulkomaillekin. 

Kiitos myös kaikille Uuden laulun ystäville ja yhteistyökumppaneille. On ollut ilo palvella ja tavata teitä näiden vuosien ajan. Olimme suunnitelleet tähän syksyyn 10-vuotisjuhlakonserttia, mutta eihän siitä koronan takia tullut mitään. Ehkä palaamme asiaan syksyllä 2030... 

Sitä ennen, laulamme seuraavaksi 7.10. klo 18 Myyrmäen Virtakirkossa, jossa puhujavieraana on holokaustiasiantuntija FT Susanna Kokkonen. Muut tulevat menot, videoita ym. löytyvät Uuden laulun kotisivuilta www.uusilaulu.info. 

Kiitollisuudella,
Risto Huvila