Risto Huvila & Uusi laulu

Laulakaa Herralle uusi laulu! Laula Herralle, maa, laulakaa Herralle, maan asukkaat! Laulakaa Herralle, ylistäkää hänen nimeään! Kertokaa päivästä päivään ilosanomaa hänen avustaan. Julistakaa hänen kunniaansa, ilmoittakaa hänen ihmetekojaan kaikille kansoille.

Psalmi 96:1-3

Espoolainen Risto Huvila on kansainvälistymisen ja yritysjärjestelyjen asiantuntija, joka vapaa-aikanaan soittaa pianoa ja kirjoittaa hengellisiä lauluja. Riston ensimmäiset laulut, joista tunnetuin lienee Rakkauden voima, syntyivät jo 90-luvun alussa, mutta viimeisin vahva tuotantojakso alkoi v. 2009, minkä jälkeen on syntynyt reilut 100 laulua. 

Uusi laulu syntyi kokoonpanona näiden laulujen myötä vuonna 2010 ja lokakuussa 2015 julkaistiin ryhmän ensimmäinen äänite Laulakaa uusi laulu (Aikamedia ACD1415). Voit kuunnella näytteet kaikista 11 laulusta täältä.
Useimmat Riston lauluista on sävelletty Raamatun teemoihin tai suoraan teksteihin, kuten mm. Laulakaa Herralle uusi laulu (Ps. 96:1-3), Laulakaa uusi laulu (Jes. 42:10),  Isä meidän (Matt. 6:9-13), Kiittäkää Herraa kaikki kansat (Ps. 117), Lohduttakaa minun kansaani (Jes 40), Mä sinua siunaan oi Jerusalem (Ps. 122), Katso Hän luo uutta (Jes. 43:18-19), Herra taistelee puolestamme (5 Moos 5:29-13), Taivas julistaa (Ps. 19:1-7) ja uusimpina Hiljainen luottamus (Jes. 30:15) ja Joka Korkeimman suojassa (Ps. 91).

Tarja Piirainen, Kristina Vakkilainen, Jaana & Risto Huvila
Uudessa laulussa laulavat Riston lisäksi hänen vaimonsa Jaana, sekä espoolaiset Tarja Piirainen ja Kristina Vakkilainen. 

Uusi laulu sai nimensä siitä yksinkertaisesta syystä, että kokoonpano laulaa pääasiallisesti Riston kirjoittamia uusia lauluja. Toinen tekijä nimen takana on Riston elämässä v. 2005 alkanut hengellinen uudistumisprosessi, jonka myötä tapahtui se, mistä Psalmin 40 ensimmäisissä jakeissa kirjoitetaan:

Hartaasti minä odotin Herraa, ja hän kumartui minun puoleeni ja kuuli huutoni. Hän veti minut ylös syvästä kuopasta, upottavasta liejusta. Hän nosti minut kalliolle, antoi lujan pohjan askelteni alle. Hän antoi suuhuni uuden virren, kiitoslaulun Jumalamme ylistykseksi. Tämän kuulevat monet, tuntevat pyhää pelkoa ja turvaavat Herraan. Hyvä on sen osa, joka luottaa Herraan, ei etsi apua pahan voimilta eikä käänny niiden puoleen, jotka valhetta palvelevat. Herra, minun Jumalani, kukaan ei ole sinun vertaisesi! Sinä olet tehnyt suuria tekoja, sinä ajattelet meidän parastamme. Minä haluan kertoa teoistasi - niitä on enemmän kuin voin luetella.

Uusi laulu haluaa julistaa lauluillaan Jumalan suuria tekoja, joita Hän tekee jatkuvasti meissä ja meidän ympäristössämme.

Uuden laulun kotiseurakunta on Espoon helluntaiseurakunta, jonka tilaisuuksissa he palvelevat musiikissa 1-2 kertaa kuukaudessa. Lisäksi Uusi laulu tekee vierailuja muihinkin seurakuntiin ja esiintyy myös yksityistilaisuuksissa, kuten häissä, hautajaisissa ja syntymäpäivillä. Usein olemme saaneet kokonaisvastuun tilaisuuksista, jolloin Ristolla on ollut myös puhevastuu. Voit kuunnella joitakin Riston pitämiä puheita täältä. Kotimaan lisäksi olemme laulaneet myös Virossa, Ruotsissa, Espanjassa, Itävallassa ja Unkarissa.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan Uutta laulua livenä, katso tapahtumakalenteriamme ja tule paikalle. Jos haluat Uuden laulun laulamaan tilaisuuteesi, ota yhteys Ristoon, risto.huvila@gmail.com tai 0400 755 661.

Voit tilata Laulakaa uusi laulu -CD:n ja siihen liittyvän nuottikirjan Uuden laulun verkkokaupasta.