31.12.12

Katsaus menneeseen ja katse uuteen

Vuosi 2012 oli Uudelle laululle mielenkiintoinen ja melko kiireinenkin. Saimme olla mukana palvelemassa ja ylistämässä lähes 30 tilaisuudessa, joista pääosa oli kotiseurakunnassamme Espoossa, mutta teimme myös useita vierailuja muihin seurakuntiin, joiden joukossa olivat mm. Helsingin Saalem, Helsingin Lähetysseurakunta, Järvenpään Arkki sekä Salon ja Lahden helluntaiseurakunnat.

Uusi laulu Helsingin synagogassa
Yksi vuoden 2012 kohokohdista oli laulaminen maaliskuussa Helsingin Juutalaisen Koulun hyväksi järjestetyssä konsertissa Helsingin Synagogassa, jossa saimme laulaa täydelle salille upeassa akustiikassa ja kauniissa ympäristössä. Muita mieleenpainuvia tapahtuvia olivat Operaatio Joulun Lapsi -kampanjan avaus Helsingin Vanhassa Kirkossa syyskuussa sekä Pyhän Hengen ilta TV7:lla marraskuussa yhdessä pastori Tiia Nuutisen ja TV7:n perustajan ja toimitusjohtajan Martti Ojareksen kanssa.


Saimme myös etuoikeuden palvella useiden voideltujen julistajien kanssa: Vesa Pylvänäisen Uusi elämä voittaa -kokoukset olivat Espoossa helmikuussa, ja Marko Selkomaan tilaisuuksissa olimme mukana heinäkuussa Helsingin Lähestysseurakunnassa ja lokakuussa Espoossa. Lisäksi olimme mukana Michael Kimulin ja Marie Licciardon tilaisuuksissa heidän vieraillessaan Espoon helluntaiseurakunnassa.


Evankelista Marko Selkomaa (kesk.) pastoriemme
Irma ja Kyösti Frestadiuksen kanssa
Riston laulutuotanto jatkui runsaana ja vuoden aikana ohjelmistomme kasvoi reilulla 20 uudella laululla, joista viimeisin, joulunpyhinä syntynyt Katso, Hän luo uutta, perustuu Jesajan kirjan 43:17 teemaan: Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin - ettekö huomaa? Minä teen tien autiomaahan ja joet kuivuuden keskelle.

Oletko ajatellut, että kokemasi kuluneen vuoden haasteet ja ehkä vaikeudetkin voisivat liittyä siihen, että Herra on luomassa jotakin uutta sinun ja läheistesi elämässä? Jos olet kokenut olevasi kuivassa autiomaassa, niin huomaa, että Herran lupaus on ilmestyä juuri siellä. Älä anna periksi, vaan kiinnitä katseesi Jumalan lupauksiin, ja tarkkaa, kun Hän luo uutta. Herra on uskollinen!
 
Uusi laulu siirtyy uuteen vuoteen 2013 myös odotuksen ilmapiirissä. Olemme kokeneet, että Jumala on tekemässä jotakin uutta myös meidän toiminnassamme ja rukoilemme, että voisimme olla käyttökelpoisia työvälineitä Mestarin kädessä.

Haluamme kiittää kaikkia ystäviämme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivottaa teille Jumalan runsasta siunausta ja yliluonnollista johdatusta vuodelle 2013. Erityinen kiitos oman seurakuntamme pastoreille Kyösti ja Irma Frestadiukselle hyvästä yhteistyöstä, luottamuksesta ja rohkaisusta.

Risto & Uusi laulu
 
ps. Meiltä on monissa tilaisuuksissa kysytty olemmeko jo tehneet äänitteen, mutta emme ole sitä vielä kokeneet ajankohtaiseksi. Mutta kukapa tietää, mitä vuosi 2013 tuo mukanaan...